"Чихний чимэг болсон аялгуу сайхан монгол хэл, Чин зоригт өвгөд дээдсийн минь өв их эрдэнэ." 
- Б.Ринчен

    • 1
    2022-05-27T22:53:28+08:00

    Ээж маань өглөө бүр бидэнд хийж өгдөг байлаа. Гэхдээ 5 см диаметртэй жижигхэн, зузаан болохоос ялгаагүй шарвин л даа (pancake биш Оросын блинчики гэвэл зохино). Бин гэж ганбир гэсэн хятад үг л дээ, өөр ханз үсгийг дагахдаа зөөлөрч ... вин болдог. Тийм болохоор шарвин гэдэг бол Хятадаас орж ирсэн нэр гэж бодож байна. Шар ... гэдэг нь яг ямар учиртайг мэдэхгүй юм (шаргал өнгөтэй гээд байна уу, шарсан гэж байна уу?).

    Миний мэдэхээр зөгийн бал, жимсний чанамал, зөөхийтэй амт зохицно.

    • 0
    2022-05-16T21:38:30+08:00

    Өндөг, сүү, гурилтай шингэн зуурмагийг хайруулын тавганд нимгэн тарааж шардаг.

Хариулт үлдээх